Učenici 2. c razreda sa svojom učiteljicom Gordanom Šarić sudjeluju od veljače do prosinca 2021. g. u e twinning projektu -KNJIGOM RASTI, S KNJIŽNICOM ODRASTI.
 
Slika u retku s tekstom

 
 

U školskoj knjižnici provodi se niz aktivnosti, projekata i programa. Školska knjižnica srce je svake škole.

Nizom aktivnosti učenike možemo poticati na čitanje i ljubav prema pisanoj riječi. Brojne su aktivnosti, radionice, projekti i programi koji se provode u školskoj knjižnici, učionici ili školskom dvorištu, poput: pričaonice i bajkaonice, kreativnog pisanja, izražavanja crtežom i fotografijom, obilježavanja godišnjica i važnih datuma, osmišljavanja tematskih panoa, izrada e knjiga, realizacija filmskih dana, pisanje članaka za školske novine, čitateljski i natjecateljski projekti i sl.
Cilj ovog projekta je razmjena iskustva i primjera dobre prakse kako bismo zajedničkim snagama razvijali ljubav prema knjizi, kroz slijedeće aktivnosti:

 

– povezivanje jezičnih djelatnosti, aktivne uporabe rječnika i temeljnoga znanja sa svrhovitim pristupom informacijama te kritičko vrednovanje i kreativna uporaba informacija radi rješavanja problema i
donošenja odluka
– razvijanje komunikacijske i prezentacijske sposobnosti: stvaranje medijskih poruka i njihovo odgovorno odašiljanje, kritički odnos prema medijskim porukama
– prosuđivanje popularno kulturnih tekstova (filmova) s obzirom na književni kontekst i kontekst ostalih umjetnosti.
– razvijanje mašte i stvaralaštva
– poticanje na rad u grupi i međusobno uvažavanje

– vrednovanje rezultata.
 
Aktivnosti koje su učenici realizirali u sklopu ovog projekta u školskoj knjižnici, u učionici i školskom dvorištu možete pogledati ovdje:
 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.