Učenici 2. c razreda sa svojom su učiteljicom Gordanom Šarić realizirali međunarodni e Twinning projekt Dan jabuka.
Projekt je trajao tijekom 9. i 10. mjeseca 2020. godine.
Sastojao se od 4 dijela: prikupljanja kontakata, izrade plana i postavljanja ideja i materijala na Twinspeace stranici projekta, realizacije projekta, te vrednovanje projekta međusobnom procjenom učenika i učitelja.
 
 
“Jedna jabuka na dan tjera doktora iz kuće van!”
Upoznavanje učenika sa utjecajem jabuke na naše zdravlje, koristima od jabuke, vrstama jabuke, načinom konzumiranja jabuke i proizvoda od jabuke, Organiziranjem raznih predmetnih i međupredmetnih aktivnosti obilježiti Svjetski dan jabuka.
 
Obilježavanje Dana jabuka učenici 2. c razreda OŠ Šimuna Kožičića Benje u Zadru nadovezali su na obilježavanje tjedna školskog doručka 12. – 16. listopada u organizaciji HZJZ.
Slika u retku s tekstom

Realizacijom Tjedna školskog doručka obuhvatili smo slijedeće aktivnosti:
1. Izradili smo idealni razredni školski jelovnik za cijeli tjedan razredni jelovnik prema priloženim uputama iz Nacionalnih smjernicama za prehranu u osnovnim školama (a u skladu s radom naše škole u tri smjene). 
2. Učili smo o tome što sve može uključivati zdravi doručak i provjerili smo nalaze li se te namirnice na našem jelovniku. Učenici su napisali što je za njih idealan doručak te smo razgovarali o vrsti namirnica. 
3. Naučili smo izračunavati indeks tjelesne mase (u skladu s razumijevanjem i dobi učenika 2. razreda).
4. Organizirali smo razredni kviz na temu što se jede za doručak u Zadarskoj županiji.
5. Izradili smo plakat na temu zdrave prehrane -Zdrav doručak za zdrav početak dana.
 
Realizacijom e Twinning projekta Dan jabuka, učenici su kroz razne aktivnosti upoznali: važnost jabuke u prehrani, koristi od jabuka, vrste jabuka, pisali su pjesme, igrokaze i sastave na temu JABUKA.
Upoznali su i nove web 2.0 alate za prikazivanje rezultata projekta. Pjevali su pjesmice s temom jabuke i izrađivali likovne radove u raznim tehnikama s motivom jabuke. Izveli su dramatizaciju kratkih igrokaza s temom jabuke.
I onaj najslađi dio, pekli su kolače i pisali recepte koje su međusobno prezentirali.
Projekt je trajao 9. i 10. mjesec 2020. godine.
Sastojao se od 4 dijela: prikupljanje kontakata; izrada plana i postavljanje ideja i materijala na Twinspeace projekta; realizacije projekta ; vrednovanje projekta međusobnom procjenom učenika i učitelja.
 
Provedene aktivnosti možete pogledati ovdje:
 
 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.