Učenici 2. c razreda sa svojom su učiteljicom Gordanom Šarić tijekom nastavne godine 2020./2021. od travnja do lipnja, aktivno sudjelovali u realizaciji e Twinning projekta Tragači znanja.
 
Namjena projekta je potaknuti učitelje na nesebično dijeljenje svojih ideja, praktičnih radova i istraživačkog rada u redovitoj nastavi te na taj način motivirati učenike za rad na projektima, izvanučioničnoj nastavi i integriranom radu.
 
Na temelju rada u učionici učitelj svoju istraživačku nastavu i kreativne ideje dijeli s drugim učiteljima gdje se bogati učiteljsko iskustvo. Učitelj svoje radove koje je radio u svojoj učionici s učenicima tijekom školske godine 2020./2021. prezentira u projektu na stranici Twinspace.
 
Projekt Tragači znanja trajao je od travnja do lipnja 2021. godine, a obuhvatio je predstavljanje partnera u projektu, razmjenu fotografija, videa i drugih uradaka tijekom projekta, razmjenu znanja, aktivnosti i iskustava s partnerima.
Jedna od brojni aktivnosti koje smo predstavili u ovom projektu je i obilježavanje Međunarodnog dana darovitih učenika.
 
 

MEĐUNARODNI DAN DAROVITIH UČENIKA

2. c razred obilježio Međunarodni dan darovitih učenika

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana darovitih učenika učenici 2. c razreda sa svojom su učiteljicom Gordanom Šarić u školskom dvorištu ugostili voditelja Centra izvrsnosti za informatiku prof. Antu Marjanovića koji im je predstavio rad udruge ROBOTIC.

Prof. Anto Marjanović predstavio je učenicima robotiku, pokazao je na koji način se pokreće V.2 robotić, Mbot -robotić autić i Micro.bit mala elekto ploča.

Učenici su sudjelovali u eksperimentu, uhvatili su se za ruke i tako su u krugu bili provodnici električne energije kojom su omogućili da se stvore tonovi na elektroničnoj ploči.

Iznenadili su se i razveselili poklonima, svaki je učenik dobio laserski izrađen privjesak, maleni brodić izrađen 3D printerom te poklon 2. c razredu bila je slika sv. Donata izrađena laserom.

Polaznik Centra izvrsnosti učenik 2. c razreda Lovre Glavan djeci je demonstrirao rad autića robotića.

Učenici su se igrali lego kockicama izrađujući robotiće.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)