Slika u retku s tekstom

Tijekom nastavne godine 2020./2021. učenici 2. c razreda sa svojom su učiteljicom Gordanom Šarić aktivno sudjelovali u realizaciji međunarodnog e Twinning projekta –Igram se i učim/I play and learn.

Igra je najprirodnija dječja aktivnost, sastavni je dio života svakog pojedinca. Kroz igru djeca najbrže i najlakše uče, igra je izvor sreće, zabave i pomoć u učenju. Igra u nastavi učenike motivira za rad i pomaže im pri usvajanju sadržaja. Za današnje učitelje veliki je izazov nastavu učiniti zabavnijom, zanimljivijom i dinamičnijom kako bi što više olakšali učenje i svoj rad učinili uspješnijim i manje stresnim za sebe i učenike.

Ovim smo projektom ostvarili slijedeće ciljeve:
– poticanje učenika na međusobno upoznavanje i razvijanje prijateljstva i suradnju
– razvijanje sposobnosti učenja, komunikacije, istraživačke vještine, razmjenu informacija i virtualnu suradnju
– stjecanje i razvijanje vještine uporabe IKT
– stjecanje novih znanja iz svih predmeta razredne nastave
– poticanje suradnje među partnerskim školama
– poticanje multidisciplinarnost u nastavi

– poticanje i razvijanje: kompetencije u jezično-komunikacijskom području, matematičkih vještina, suradničkog učenje, socijalnih vještina, tjelesno-zdravstvenog područje, umjetničkog područje, primjenu IKT u nastavi, komponente građanskog i ekološkog odgoja i obrazovanja.
 
Projekt je započeo u rujnu 2020. i završio u lipnju 2021.
Aktivnostima ovog projekta obuhvatili smo predstavljanje partnera i škola, dogovor oko načina prezentacije rezultata projekta, komunikacije i vrednovanja projekta
Svaki projektni partner tijekom školske godine s učenicima je proveo projektne aktivnosti i prezentirao ih na Twinspace-u. Projekt smo realizirali kroz sve nastavne predmete, te smo pri tom povezali nastavne sadržaje, po slobodnom izboru i redoslijedu svaki mjesec prezentirali barem jednu igru, aktivnost.
 
Aktivnosti koje su učenici 2. c razreda sa svojom učiteljicom proveli tijekom 2020./2021. godine možete pogledati na poveznici:
 
 
Slika u retku s tekstom

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)