Poštovani roditelji,

U priloženom dokumentu navedeni su termini za test zrelosti, sistematski liječnički pregled i laboratorijske pretrage djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2024./2025.

Termini su navedeni pod šifrom djeteta, a ključ šifre naveden je u dokumentu.

TEST ZRELOSTI obavljat će se u OŠ Šimuna Kožičića Benje (matična škola).

SISTEMATSKI LIJEČNIČKI PREGLED DJECE obavljat će se u ambulanti školske medicine dr. Eli Marija Rančić. Ambulanta se nalazi u Zavodu za javno zdravstvo Zadar (Poliklinika), Službi za školsku i adolescentnu medicinu, Ljudevita Posavskog 7a, 2 kat. (tel.:023/322-328).

Sa djetetom na pregled dolazi roditelj(ili netko iz obitelji)

Dokumentacija koje se treba ponijeti na sistematski pregled:

  • Zdravstvena iskaznica
  • Cijepna iskaznica ili ispis cijepljenja iz pedijatrijskog kartona uzeti kod svog pedijatra
  • Liječnički karton od pedijatra
  • Potvrda stomatologa – „Zubna putovnica“
  • Liječnički upitnik s anamnestičkim podacima koji ispunjava roditelj (u prilogu ove obavijesti), u upitniku detaljno piše što se  sve radi na  sistematskom pregledu
  • Popis dodatne dokumentacije ukoliko postoji (povijest bolesti u slučaju kroničnog oboljenja, nalazi logopeda i/ili psihologa, rješenje o tjelesnom oštećenju mišljenje predškolske ustanove o vrtića razvojnim aspektima djeteta o ovisno o kronološkoj dobi) donijeti sa sobom.

Pri pregledu djece za upis u prvi razred obaviti će se i cijepljenje djece (MPR- ospice, rubeola, zaušnjaci) a mjesec dana nakon docijepiti će se dječju paralizu(IPV)(termin za IPV dobiti će direktno kod nas u ambulanti prilikom sistematskog pregleda).

LABORATORIJSKE PRETRAGE krvne slike (KS), kolesterol i kemijska analiza urina (test traka) obavit će se ORL AMBULANTI, 2. kat POLIKLINIKA OB ZADAR.

Vađenje uzorka krvi natašte  ujutro od 07,00  do 08,00.

Potrebno je donijeti prvi jutarnji urin  u čistoj čašici za urin (uz prethodnu toaletu djeteta, pomokriti se kod kuće).

Roditelji ne moraju doći po uputnice (biti će poslane elektronskim putem) već dolaze u laboratorij sa djecom u naručeni termin.

VAŽNO!!!

Molimo roditelje da poštuju zadane termine. Ukoliko niste u mogućnosti doći u zakazanom terminu, molimo javite nam na vrijeme kako bi dogovorili novi termin.

Školska ambulanta: 023/322-328 (radno vrijeme: parnim danima popodne, neparnim danima ujutro)

Škola: 023/333-611, email: predupis.benje@gmail.com

MOLIMO roditelje koji još nisu predali zahtjev za upis djeteta u školu da to učine. Sve informacije dostupne su u prethodnoj obavijesti na web stranici škole: https://os-skbenje-zd.hr/objave/o-b-a-v-i-j-e-s-t/

U privitku su dostupni:

 

Termin za laboratorijske pretrage 17.4.2024. je otkazan. Novi termin je 10.6.2024.!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)