Učenici naše škole sudjelovali su u natječaju Školski sport i olimpijski pokret na temu „Francuski likovni stilovi“. Organizator ovog zanimljivog i kreativnog  projekta je Hrvatski školski sportski savez, u suradnji s Hrvatskom olimpijskom akademijom, te u partnerstvu s  Veleposlanstvom Francuske Republike.

Tema natječaja inspirirana je skorim održavanjem ljetnih Olimpijskih igara u Parizu. Zadatak učenika je bio slikanje odabranog sportskog motiva u stilu fovizma – umjetničkog stila nastalog u Francuskoj. Ponosni smo što se u našoj školi značajan broj učenika rado uključio u ovu aktivnost te iskazao svoju kreativnost u ovom spoju sporta i umjetnosti.

Likovnu radionicu su vodile profesorica Josipa Čačić Orlović, učiteljica Likovne kulture i profesorica Daniela Pijaca, učiteljica Francuskog jezika. Prosudbeno povjerenstvo natječaja izabrat će najbolje likovne radove, a škole i učenike očekuju lijepe nagrade. Nadamo se da će jedna od tih nagrada doći i u našu školu.

Povodom jubilarnih 10 godina održavanja ovog hvalevrijednog projekta, kojim Hrvatski školski sportski savez promovira kulturološke i obrazovne aspekte sporta, izdana je monografija koju možete pogledati na sljedećoj poveznici bit.ly/48Za0A3.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)