Scientix (The community for science education in Europe/ Zajednica za znanstveno obrazovanje u Europi) projekt je za učitelje koji je pokrenut radi pomicanja i popularizacije STEM obrazovanja u europskim školama.

Projekt promiče i podržava suradnju učitelja prirodoslovno -matematičke i tehničke grupe predmeta (STEM- Science Technology Engineering Mathematics) kako bi potaknuli svoje učenike na karijeru u STEM predmetima.

Krajem travnja ove školske godine naša učiteljica fizike Sanja Ivanac imenovana je SCIENTIX Ambasadoricom Hrvatske za razdoblje 2023.-2024. U Hrvatskoj sada ima oko 30 SCIENTIX ambasadora.

Europska komisija je 2010. godine pokrenula SCIENTIX mrežni portal namijenjen nastavnicima, istraživačima, kreatorima obrazovnih politika, lokalnoj zajednici, roditeljima i svim zainteresiranima za znanost i obrazovanje.

SCIENTIX daje pristup nastavnim materijalima, rezultatima istraživanja i dokumentima iz različitih europskih projekta o znanosti i obrazovanju financiranih od Europske komisije i raznih nacionalnih inicijativa. Scientix platforma omogućuje redovno širenje i razmjenu vijesti najboljih praksa u obrazovanju diljem Europske unije.

Zadaće SCIENTIX :

  • Organizacija radionica za nastavnike
  • Provođenje fokus grupa s različitim sudionicima u obrazovnom sustavu
  • Organizacija masovnih otvorenih online tečaja (MOOC)
  • Prezentacije Scientix kroz webinare i prezentacije na različitim skupovima nastavnika
  • Diseminacija Scientix aktivnosti nastavnicima u Hrvatskoj

Više informacija o SCIENTIX zajednici i kako joj se priključiti potražite na  SCIENTIX portalu:

https://www.scientix.eu/

A kako kolege iz STEM predmeta diljem Europske unije zajedno surađuju pogledajte na Scientix TV

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)