OŠ Šimuna Kožičića Benje iz Zadra pokrenula je humanitarnu akciju pod nazivom “Glini ZaDar” s ciljem prikupljanja donacija za učenike.

U četvrtak 6. svibnja ravnatelj OŠ Šimuna Kožičića Benje gospodin Dražen Adžić pratnji djelatnika prof. Nenada Pepića, računovođe Mirande Dukić i kućnog majstora Mladena Čuline  uručili su donaciju ravnateljici OŠ Glina gospođi Robertini Štajdohar. Ovom su prigodom donirana financijska sredstva, školski pribor kao i ljetovanje u Zadru za 15 učenika OŠ Glina.

Profesori i učenici OŠ Šimuna Kožičića Benje u Zadru sudjelovali su u humanitarnom projektu u organizaciji naše škole ‘Glini ZaDar’ – akciji prikupljanja pomoći za učenike iz potresom ugroženog područja – OŠ Glina.

Humanitarna akcija obuhvatila je prikupljanje novčanog priloga, te prikupljanje školskog pribora npr. pribor za pisanje (olovke, gumice, kemijske), pisanke, bilježnice, geometrijski pribor (ravnalo, trokut, šestar), likovni pribor (flomasteri, drvene bojice, tempere…).

U okviru ovoga projekta izradili smo pano u holu škole na kojemu je svaki razred koji je sudjelovao u prikupljanju pomoći ponosno stavio svoju značku, u obliku cvijeta, kruga i sl., koju su osmislili sami učenici pojedinog razreda.  Na ovaj način učenike smo potaknuli  na solidarnost i zajedništvo u pomaganju potrebitima.

Također, smo imali i uspješan odaziv naših učenika, roditelja i profesora  na prijedlog za organizaciju ljetovanja za učenike OŠ Glina u obiteljima naših učenika tijekom ljetnih praznika.

Petnaest obitelji voljne su primiti dijete ili više djece u svoje obitelji na ljetovanje. Ideja je da ljetovanje za učenike bude u potpunosti besplatno, stoga će obitelji preuzeti troškove smještaja/hrane, dok će škola snositi troškove prijevoza i nekih organiziranih aktivnosti (izleti, večere…) za koje smo? tražili donacije. 

Škola će organizirati sve detalje ljetovanja (prijevoz, termin, dodatne aktivnosti za učenike…).

Naši su učenici, roditelji i profesori i ovom kao i brojnim humanitarnim akcijama do sada, pokazali svoju plemenitost i suradnju.

Fotogaleriju pogledajte OVDJE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)