Slika u retku s tekstom
U četvrtak 13. svibnja učenici 2. c razreda OŠ Šimuna Kožičića Benje u Zadru družili su se s književnicom gđom. Željkom Horvat Vukelja, online putem Zoom aplikacije. 
Ovom su prigodom sa svojom učiteljicom Gordanom Šarić dragoj književnici pripremili iznenađenje, osmislili su i napisali pjesmu dobrodošlice pod nazivom – Pjesma književnici Željki Horvat Vukelja
 
Slika u retku s tekstom
Slika u retku s tekstom
Pjesmu možete poslušati ovdje:
 
 
Nakon recitiranja pjesme učenici su izveli igrokaz -Reumatični kišobran, koji je napisala spisateljica Željka.
 

Slika u retku s tekstom

Književnica je s učenicima ponovila dosadašnje usvojeno znanje o vrstama glazbenih instrumenata, prikazujući ih izrađene u obliku rekvizita kao i one prave instrumente, uvodeći ih pri tom u svijet bajki. 
Uslijedilo je pripovijedanje priče -Dječak s prstima od kobasica, kojom je književnica iznijela problematiku ometajućeg utjecaja straha, tog negativnog osjećaja prisutnog u dječjem svijetu i svijetu odraslih, koji nas često sputava na putu ostvarenja uspjeha, a koji gubi snagu i biva nadjačan s ustrajnošću i snagom volje.

Slika u retku s tekstom

Slika u retku s tekstom
 
Djeca su književnici postavljala razna pitanja na koja im je odgovarala s puno pažnje, stoga nam je vrijeme druženja brzo proletjelo.
 

Slika u retku s tekstom

Do novog susreta i druženja nastavit ćemo pisati pjesme i priče, a možda će neke od njih jednog dana rado čitati nove generacije. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)