Učenici 2. c razreda sa svojom su učiteljicom Gordanom Šarić od siječnja do svibnja 2021. godine sudjelovali u realizaciji međunarodnog e Twinning projekta -Symphony of cultures. 
 
Glazba zemlje ili regije vrlo je važna za opisivanje kulture zemlje ili regije. U tom kontekstu kroz projekt Symphony of cultures uveli smo učenike u različite kulture razvijajući zanimanje i interes te stvarajući mogućnost da ih učenici ožive svojom glazbom, plesom i odjećom, instrumentima, koje su sami izradili. Riječ je o projektu čiji je cilj izvođenje i primjena povezivanjem s drugim disciplinama. Jačajući veze učenika s prirodom, projekti izrade instrumenata bili su ekološki, otpad. Učenici su instrumente izradili od reciklažnog materijala. 
Izvorne pjesme i plesovi iz različitih kultura također su uključeni u završnicu projekta.
Djeca su kroz ovaj projekt učila o glazbi širom svijeta, o tradicionalnoj glazbi, plesu i odjeći iz cijelog svijeta, tradicionalnim glazbenim instrumentima slušajući video zapise, slike i glazbu. Razvijali su  finu motoriku ručnom izradom alata, poboljšali su ekološku svijest, pojačali su veze s prirodom, ekologijom i ponovnom upotrebom otpadnih materijala.
 

 

Učenici su razvili pozitivniji način razmišljanja, kreativnost, samopouzdanje, svoj osjećaj za ritam.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)