OŠ Šimuna Kožičića Benje Zadar

OBAVIJEST  O

PREDUPISU  U  PRVI  RAZRED

za šk. god. 2021./2022.

                  Obavještavaju se roditelji (skrbnici) da su obvezni izvršiti predupis (prijavu) djece dorasle za upis u prvi (I.) razred osnovne škole za školsku godinu 2021./2022.,  u vremenu od 1. do 5. veljače  2021. godine,  u pripadajućoj osnovnoj školi prema prebivalištu, odnosno prijavljenom boravištu. U Osnovnoj školi Šimuna Kožičića – Benje, predupis će se obavljati u navedenom razdoblju svakim danom u vremenu od 9:00 do 11:00 sati i od 16:00 do 18:00 sati

 

            Prijavljuju se djeca koja će do 01. travnja 2021. godine imati navršenih šest godina života (djeca rođena od 1. travnja 2014. godine do 31. ožujka 2015. godine) i djeca kojoj je prošle školske godine odgođen upis u osnovnu školu ili su privremeno bila oslobođena od školovanja.

UPUTE O NAČINU OBAVLJANJA PRIJAVE

             Roditelj će prijavu djeteta za upis u prvi razred obaviti osobnim dolaskom u školu (jedan roditelj i bez pratnje djeteta), uz pridržavanje epidemioloških mjera (ne smije imati simptome oboljenja Covid 19 virusom, mora nositi zaštitnu masku i paziti na propisanu distancu u komunikaciji s djelatnikom škole). Radi što kraćeg zadržavanja u prostoru škole, sa sobom treba donijeti prethodno ispunjen dolje priloženi Obrazac 1 i predati ga stručnom suradniku na ulazu u školu.

             Na istom mjestu zaprimaju se prijave i za djecu koja će polaziti područne škole u Puntamici ili u Diklu.   

             Kod prijava djece za upis u prvi razred, roditelj/skrbnik dobit će sve relevantne podatke o daljnjem postupanju o provedbi upisa u prvi razred (vrijeme i mjesto obavljanja liječničkog pregleda i postupka utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, šifra djeteta radi zaštite osobnih podataka, brojevi telefona za kontakt u vezi s provedbom upisa i ostali podatci).

            U slučaju da je roditelj/skrbnik zbog bolesti spriječen izvršiti prijavu predupisa osobnim dolaskom u školu, istu može obaviti slanjem ispunjenog obrasca na e-mail adresu: upisibenje@gmail.com, a povratno će dobiti informacije o daljnjem postupanju e-mail porukom.

            Ukoliko postoje neke nejasnoće ili potrebe za dodatnim informacijama u vezi postupka upisa u prvi razred, roditelj/staratelj može se obratiti stručnoj službi  škole pozivom na broj telefona: 023/ 410-363.

Prijevremeni upis

                Iznimno, u prvi razred osnovne škole, mogu se upisati djeca koja će šest godina života navršiti u razdoblju od 01. travnja do 31. prosinca 2021. godine i koja nisu školski obveznici. U tom slučaju roditelj/skrbnik mora najkasnije do 31. ožujka tekuće godine podnijeti zahtjev Upravnom odjelu za povjerene poslove državne uprave Zadarske županije (Obrazac 6) za uvrštavanje djeteta u popis školskih obveznika. 

                Uz Obrazac 6 roditelj/skrbnik treba priložiti presliku osobne iskaznice ili potvrdu o prebivalištu i mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta.

Zahtjev (Obrazac 6) bit će dostupan na web stranicama Zadarske županije, Upravni odjel za povjerene poslove državne uprave pod linkom“Obrasci, Odsjek za društvene djelatnosti, Pododsjek za obrazovanje, kulturu i sport“. Zahtjev sa pripadajućom dokumentacijom može se dostaviti skeniran Uredu na e-mail: marjana.reljic@zadarska-zupanija.hr ili na adresu: Zadarska županija, Upravni odjel za povjerene poslove državne uprave, Odsjek za društvene djelatnosti, Zadar, Josipa Jurja Strossmayera 20.

   Nakon provedenog postupka utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta u vezi upisa u prvi razred, roditelj/staratelj će moći obaviti upis djeteta u školu krajem mjeseca lipnja 2021. godine, a točno vrijeme će biti objavljeno na web stranici škole.