Učenice Ena Maračić, 6.A i Mia Utković, 5.E u pratnji mentorice Renate Čizmin sudjelovale su na Županijskom natjecanju Modelarske lige koje je održano 10. svibnja 2022. u OŠ Galovac u Galovcu.

Modelarska liga ekipno je natjecanje učenika u području modelarstva i maketarstva koje ima za cilj poticati učenike za izvannastavno stjecanje i razvoj tehničkih znanja i vještina, motorike, kreativnosti, inovativnosti i timskoga rada.

Na natjecanju je sudjelovalo 22 učenika (11 ekipa) iz 11 osnovnih škola s područja Zadarske županije. (OŠ Bartula Kašića, Zadar; OŠ Šime Budinića, Zadar; OŠ Petra Preredovića, Zadar;OŠ Šimuna Kožičića Benje, Zadar; OŠ Krune Krstića, Zadar; OŠ Zadarski otoci, Zadar; OŠ Jurja Barakovića, Ražanac; OŠ Vladimira Nazora, Škabrnja; OŠ Petar Zoranić, Nin; OŠ Sveti Filip i Jakov, Sveti Filip i Jakov i OŠ Petar Zoranić, Stankovci.

Natjecatelji su radili u paru i imali 3 školska sata za  izradu Stalaka za mobitel-spremnika za punjač i kabel.

Ocjenjivačko povjerenstvo imalo je pune ruke posla. Svi radovi su uspješno dovršeni.

Pobijedila je ekipa KREATIVCI 7 iz OŠ Vladimira Nazora, Škabrnja, Lana Gospić i Luka Ivković pod vodstvom mentorice Branke Bajo.

Drugo plasirani Tim je L&MN, iz OŠ Krune Krstića, Zadar, Lucija Marić i Mia Nina Valković pod vodstvom mentorice Jasenke Čirjak.

Treće mjesto je zauzeo Tim RIVA u sastavu  Gabrijel Matak i  Ivan Jović čija mentorica je Ana Čolak, a branili su boje OŠ Jurja Barakovića iz Ražanaca.

Pobjednička ekipa KREATIVCI 7 predstavljat će Zadarsku  županiju na državnoj razini natjecanja koja će biti održana u Stubičkim Toplicama 27. do 29. svibnja 2022.

Ena i Mia jako su zadovoljne svojim sudjelovanjem. Jedva čekaju izložbu radova na kojoj će moći pokazati svoj stalak za mobitel i sve radove koje su tijekom školske godine izrađivale zajedno sa ostalim prijateljima iz skupine na Mladih tehničara.

Bravo za trud, rad i upornost!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.