Veliki uspjeh: Dječja klapa Benja plasirala se na dva festivalska natjecanja državne razine

 

S velikim ponosom i radošću objavljujemo da se naša dječja klapa Benja plasirala na čak dva državna natjecanja: 12. Festival dječjih klapa u Zadru te na Festival dalmatinskih klapa u Omišu – Smotra dječjih klapa. Natjecat će se u kategoriji od 12 do 14 godina zajedno s dječjim klapama iz cijele Hrvatske.

Dječja klapa Benja osnovana je 2018. godine u Zadru na inicijativu profesorice Marija Vičević. Sadašnja mješovita postava klape oformljena je 2021. godine te broji 11 članova: Antea Bilaver, Leina Kovačević, Ema Pijaca, Lucija Marušić, Viktoria Jelić, India Savić, Marta Ćurko, Rafaela Šuljić, Jere Kesić, Luka Pavin i Toni Čurković. Osnivačica i voditeljica klape je Marija Vičević, profesorica glazbene kulture. Članovi klape su učenici od 6. do 8. razreda naše škole.

Kroz klapu su prošli brojni članovi, no upravo sadašnja postava ostvarila je brojne uspjehe u kratko vrijeme. Od 2020. do 2021. godine klapa je snimila čak tri videospota, i to dvije vokalno-instrumentalne skladbe – covere „Raduj se, cijeli svijete“ i „Božić u Zadru“, a potom a cappella pjesmu „Kad se Isus, Ditić, u Betlem porodi“. Za svoje projekte klapa je dobila veliku naklonost medija te brojne ovacije publike uživo i pred ekranima. U vrijeme epidemije, kad je većina nastupa bila onemogućena, na nagovor svoje voditeljice, ustrajno su vježbali te snimali audio i videospotove. Izvedbe klape objavljene su na raznim radio postajama, internetskim portalima i televizijskim prilozima. Od gostovanja, klapa može izdvojiti televizijske priloge i intervjue u Dnevniku Nove TV, HRT-a i Diadore TV te u emisijama radija HRT Zadar, Antene Zadar, 057 i Novog radija. Klapa je nastupala u Zadru, Škabrnji i Vukovaru. Posebno izdvaja ovogodišnje plasiranje na dva državna natjecanja – 12. Festival dječjih klapa Zadar 2022. te na Festival Dalmatinskih Klapa Omiš 2022. – Smotra dječjih klapa.

Klapa njeguje četveroglasno tradicionalno dalmatinsko klapsko pjevanje a cappella, no na repertoaru se nađu i obrade popularnih pjesama. Osim pjesme i prijateljstva, članove klape veže i ista škola, poznanici, ali dobar smisao za humor. Međusobno se druže, motiviraju, nastoje biti što redovitiji na probama i poslušati svaki savjet, a tvrde kako je najvažnije međusobno razumijevanje i tolerancija. Dosad postignut uspjeh im jako puno znači te daje izvrstan „vjetar u leđa“.

Njihov rad objavljen na Youtube-u može se pogledati na sljedećim poveznicama:

https://youtu.be/kbPlp6xMvgE

https://youtu.be/UxNIuSJ4zPs

https://youtu.be/fjoPl78ghfQ

https://youtu.be/h_UqDjRRuBM

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)