Učenica 5. A razreda Petra Lončar i učenik 5.C razreda Niko Milin u pratnji mentorice Renate Čizmin predstavljali su našu školu na 29. državnom natjecanju Sigurno u prometu koje se održalo u Zadru od 23. do 26. svibnja 2023. Natjecanje se provodilo u OŠ Zadarski otoci, a učenici i njihovi mentori bili su smješteni u TN Zaton.

Petra i Niko, zajedno s učenicom Evom Erstić iz OŠ Sv. Filipa i Jakova i učenikom Jakovom Baraćem iz OŠ Jurja Barakovića iz Ražanca, činili su ekipu Zadarske županije i predstavljali AK Zadar na ovoj prometno edukativnoj akciji koju organizira Hrvatski autoklub s MZOŠ i AZOO.

Naši predstavnici istaknuli su se odličnim rezultatima u oba dijela natjecanja: teorijskom dijelu (provjera znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima)  i praktičnom dijelu  (upravljanje biciklom prema točno utvrđenom sadržaju).

Niko Milin plasirao se na 15. mjesto u kategoriji dječaci – pojedinačno, a Petra Lončar na 17. mjesto u kategoriji djevojčice pojedinačno. U kategoriji ekipno, Zadarska županija plasirala se na 7. mjesto.

4 dana natjecanja, osim samog natjecanja, pružilo je nezaboravno iskustvo vožnje brodom, obilaska Zadra, atrakcija u samom TN Zaton (bazeni, animacije, zabavni park itd.) i druženje učenika iz cijele Hrvatske.

Iskrene čestitke  učenicima i mentorici.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)