OŠ Šimuna Kožičića Benje Zadar
U našoj školi ispraćena je još jedna generacija osmaša. Na svečanoj podjeli koja se održala 26. lipnja 2019. 135 učenika osmih razreda primilo je svjedodžbe o uspješno završenom osmom razredu. Osmaše je pozdravio ravnatelj škole, prof. Marko Marin i istaknuo da je ovo još jedna izuzetna generacija joja se oprašta od osnovnoškolskih klupa. Od 135 osmaša, 64 učenika 8. razred završilo je s odličnim, 54 vrlo dobrim i 17 učenika je prošlo dobrim uspjehom.

Ravnatelj je čestitstao je svim osmašima na uspjehu postignutim rezultatima na državnim natjecanjima (1.mjesto informatika, 1.mjesto u košarci, 1. mjestto u atletici.) Istovremeno se zahvalio svim profesorima od 1. do 8. razreda koji su utkali svoje znanje u njihov uspjeh. Prije dodjela nagrada ravnatelj je zaželio svim učenicima da upišu onu srednju školu koje žele i da budu dobri i primjerni učenici kao i sve prethodne generacije škole Benje.

Ravnatelj Marin uručio je simbolične nagrade najboljim učenicima u generaciji: Josipu Dugandžiću (8.a), Tii Šanti Blagojević (8.b), Toniju Čakarunu (8.c ), Patriciji Lončar (8.d) i Andreji Peroš (8.e). Mario Ljubičić je najbolji u svom 8. f razredu, a ujedno je i proglašen i učenikom generacije. Kratku svečanost uveličale su i učenice, pobjednica ovogodišnjeg Benja-festa Hana Grubić i učenica osmog razreda Lucija Vidić.