OSNOVNA ŠKOLA ŠIMUNA KOŽIČIĆA BENJE – ZADAR

Zadar, 28. siječnja 2022.

OBAVIJEST  O

PREDUPISU  U  PRVI  RAZRED

za šk. god. 2022./2023.

 

              Obavještavaju se roditelji (skrbnici) da su obvezni izvršiti predupis (prijavu) djece dorasle za upis u prvi (I.) razred osnovne škole za školsku godinu 2022./2023.,  u vremenu od 31.siječnja do 4. veljače  2022. godine, u pripadajućoj osnovnoj školi prema prebivalištu, odnosno prijavljenom boravištu.

              U Osnovnoj školi Šimuna Kožičića – Benje, predupis će se obavljati isključivo online (preko MS Formsa) putem Upitnika za roditelje,  koji je u Prilogu ove obavijesti, a  iznimno, ako roditelji nemaju na raspolaganju računalo, u navedenom razdoblju svakim danom u vremenu od 9:00 do 11:00 sati i od 16:00 do 18:00 sati u prostorijama škole, uz poštivanje epidemioloških mjera.

            Prijavljuju se djeca koja će do 01. travnja 2022. godine imati navršenih šest godina života i djeca kojoj je prošle školske godine odgođen upis u osnovnu školu ili su privremeno bila oslobođena od školovanja.

 

UPUTE O NAČINU OBAVLJANJA PRIJAVE

 

             Roditelj će prijavu djeteta za  predupis u prvi razred obaviti online ili iznimno (ako nema dostupno računalo) dolaskom u školu (jedan roditelj i bez pratnje djeteta), uz pridržavanje epidemioloških mjera (treba imati Covid potvrdu, ne smije imati simptome oboljenja Covid virusom, mora nositi zaštitnu masku i paziti na propisanu distancu u komunikaciji s djelatnikom škole).

            Na isti način (online) zaprimaju se prijave i za djecu koja će polaziti područne škole u Puntamici ili u Diklu.   

            Nakon obavljenog predupisa u prvi razred roditelji će putem web stranice naše škole biti obavješteni o terminima laboratorijskih pretraga, liječničkog pregleda i testiranja spremnosti djeteta za upis u prvi razred te o ostalim uputama u vezi sa utvrđivanjem psihofizičkog stanja djeteta u vezi upisa u 1. razred.

            Termini će stajati uz šifru Vašeg djeteta (radi zaštite osobnih podataka), koju ćete navesti u Upitniku za roditelje kod prijave za predupis.

Šifru će roditelj napisati po uputama navedenima u Upitniku za roditelje.

Ukoliko postoje neke nejasnoće ili potrebe za dodatnim informacijama u vezi postupka predupisa u prvi razred, roditelj/staratelj može se obratiti stručnoj službi  škole pozivom na broj telefona: 023/ 333 611.

 

Prijevremeni upis

             Iznimno, u prvi razred osnovne škole, mogu se upisati djeca koja će šest godina života navršiti u razdoblju od 01. travnja do 31. prosinca 2022. godine i koja nisu školski obveznici. U tom slučaju roditelj/skrbnik mora najkasnije do 31. ožujka 2022. podnijeti zahtjev Upravnom odjelu za povjerene poslove državne uprave Zadarske županije (Obrazac 6) za uvrštavanje djeteta u popis školskih obveznika. 

             Uz Obrazac 6 roditelj/skrbnik treba priložiti presliku svoje osobne iskaznice ili potvrdu o prebivalištu i mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta.

Zahtjev (Obrazac 6) bit će dostupan na web stranicama Zadarske županije, pod Upravnim odjelom za obrazovanje, kulturu i šport (https//www.zadarska-zupanija.hr/obrasci-obrazovanje-kultura-sport/obrazovanje).

Zahtjev sa pripadajućom dokumentacijom može se dostaviti skeniran Uredu na e-mail: marjana.reljic@zadarska-zupanija.hr ili na adresu: Zadarska županija, Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport, Božidara Petranovića 8 , Zadar.

Privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred

              Djetetu kojem je zbog teškog oštećenja zdravlja onemogućeno redovito školovanje ili koje ima višestruke teškoće, a čiji su roditelji/staratelji u skladu s posebnim propisima stekli pravo na status roditelja njegovatelja, odnosno dijete koje je s obzirom na vrstu, stupanj i težinu oštećenja steklo pravo na skrb izvan vlastite obitelji radi osposobljavanja na samozbrinjavanje u domu socijalne skrbi ili pravo na pomoć i njegu u kući, u sklopu kojeg se osigurava pružanje usluga psihosocijalne pomoći, može se privremeno osloboditi od upisa u prvi razred osnovne škole.

             Za privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred roditelj/skrbnik podnosi zahtjev Upravnom odjelu za obrazovanje, kulturu i šport na Obrascu 6-privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred osnovne škole.

            Zahtjev se nalazi na web stranicama Zadarske županije pod Upravnim odjelom za obrazovanje, kulturu i šport (https://www.zadarska-županija.hr/obrasci-obrazovanje-kultura-sport/obrazovanje),a ispunjeni se može dostaviti na e-mail adresu marjana.reljic@zadarska-županija.hr sa skeniranom medicinskom dokumentacijom, te nalazom odnosno mišljenjem jedinstvenog tijela vještačenja ili na adresu: Zadarska županija, Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport, Božidara Petranovića 8,Zadar.

           Nakon predupisa, te obavljenog liječničkog pregleda i provedenog testiranja spremnosti djeteta za upis u školu, za djecu kojima je odobren upis u školu, roditelj/staratelj će moći obaviti upis djeteta u školu krajem mjeseca lipnja 2022. godine, a točno vrijeme će biti objavljeno na web stranici škole.

UPITNIK ZA RODITELJE 

Ravnatelj:

 Dražen Adžić, prof

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.