OŠ Šimuna Kožičića Benje Zadar

Obavijest za učenike, roditelje, učitelje i stručne suradnike!

Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta 2020.

Centar za sigurniji internet s partnerima i suradnicima organizira obilježavanje Dana sigurnijeg interneta 11. veljače te poziva škole i druge institucije i organizacije, roditelje, djecu i mlade da se uključe

Povodom obilježavanja internacionalnog Dana sigurnijeg interneta 11. veljače, Centar za nestalu i zlostavljanu djecu, koordinator Centra za sigurniji internet u Hrvatskoj već šestu godinu zaredom organizira aktivnosti i akcije s ciljem poticanja i promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe tehnologije i mobilnih uređaja među mladima i djecom, ali također i roditeljima.

Centar za sigurniji internet poziva sve institucije, organizacije i škole, koje se žele uključiti u obilježavanje Dana, da se prijave putem obrasca.

Svi koji žele aktivno sudjelovati u obilježavanju Dana sigurnijeg interneta mogu preuzeti brojne edukativne i promotivne materijale te dati svoj doprinos organizacijom inovativnih i kreativnih radova i aktivnosti.

Nagrade za stručne suradnike i roditelje

Ove godine 10 stručnih suradnika bit će i nagrađeno (5 s tablet uređajima, a 5 s promotivnim paketima) pa se svi organizatori aktivnosti pozivaju da kreativne, literarne i druge radove koji proizađu iz obilježavanja Dana sigurnijeg interneta uz detaljan izvještaj o obilježavanju Dana prijave na mail nagrade.dsi@gmail.com.

Uz to, Centar za sigurniji internet ove godine želi motivirati što više roditelja da se uključe u obilježavanje Dana sigurnijeg interneta te su i za njih pripremili nagradnu igru.

Zainteresirani roditelji mogu sa svojom djecom osmisliti priču na temelju klasičnih bajki (Vuk i 7 kozlića, Crvenkapica, Ivica i Marica i slično), ali te se priče trebaju odvijati u digitalnom dobu i trebaju imati pouku o sigurnosti i zaštiti na internetu. Svoju priču trebate poslati na mail prica.dsi@gmail.com, a 3 najoriginalnije priče bit će nagrađene s 3 tablet uređaja nakon Dana sigurnijeg interneta.

Online kviz za djecu i mlade

Jedna od aktivnosti obilježavanja Dana sigurnijeg interneta je i online kviz za djecu i mlade o sigurnosti na internetu, koji će se održati 11. veljače od 9 do 19 sati.

Kako biste pristupili online kvizu, na sam Dan sigurnijeg interneta morat ćete preuzeti mobilnu aplikaciju koja će biti dostupna na www.dansigurnijeginterneta.orgMobilnu aplikaciju možete besplatno preuzeti i instalirati na mobitele, tablete, laptope ili stolna računala.

Za pristupanje kvizu ne trebate ostavljati svoje osobne podatke. Nemojte nigdje navoditi svoje ime, prezime, adresu ili broj telefona, a nakon što riješite kviz dobit će te povratnu informaciju o vašem rezultatu te će vam biti dodijeljen jedinstveni kod koji trebate pohraniti (predlažemo da napravite screenshot).

Nagrade – 2 tableta, 2 mobitela, 3 tipkovnice + miš, 3 slušalice – dodjeljuju se slučajnim odabirom između onih natjecatelja koji su kviz riješili s 80% ili više točnih odgovora do 19 sati na dan kviza. Informacije o dobitnicima nagrada bit će objavljene 12. veljače na internetskoj stranici www.csi.hr. Ako prepoznate svoj kod na popisu nagrađenih, potrebno je obratiti se roditelju ili skrbniku koji treba kontaktirati djelatnike Centra za sigurniji internet na besplatan telefonski broj 0800 606 606 i na e-mail nagrade.dsi@gmail.com te dogovoriti provjeru autentičnosti i preuzimanje nagrade.

Za sve dodatne informacije posjetite stranicu www.csi.hr ili službenu Facebook stranicu Centra za sigurniji internet.

Dragi učenici, roditelji, učitelji i stručni suradnici, sve obavijesti i materijale za sudjelovanje u obilježavanju Dana sigurnijeg interneta možete pronaći na poveznici:

Medijska pismenost