OSNOVNA ŠKOLA

ŠIMUNA KOŽIČIĆA BENJE

ZADAR

Zadar, 11. veljače 2022.

OBAVIJESTI  ZA  RODITELJE  O  POSTUPKU
U  VEZI  UPISA  DJETETA  U  1.  RAZRED
za školsku godinu 2022./2023.

Poštovani roditelji,

Obavještavamo Vas o postupcima koje ste kao roditelj dužni provesti sa svojim djetetom nakon što ste predbilježili svoje dijete za upis u školu, a koji se odnose na laboratorijske preglede, zdravstvene preglede i testiranje spremnosti za školu.

U donjem tekstu su navedene sve bitne informacije u vezi s postupcima, a nakon teksta, u Prilogu, nalazi se tablica u kojoj ćete moći vidjeti termine provedbe svih postupaka za Vaše dijete. U Prilogu su i obrasci i upitnik koje je ispunjene potrebno donijeti liječnici školske medicine prilikom dolaska na zdravstveni pregled s djetetom.

– LABORATORIJSKE PRETRAGE (krv i urin) obavljat će se radnim danom prema rasporedu navedenom u tablici u Prilogu ove obavijesti (rubrika LABORATORIJSKI PREGLED) u Poliklinici OB Zadar (Relja, Ljudevita Posavskog 7a), 2. kat,  ORL Ambulanta.

Upute o postupanju pri obavljanju lab. pretraga:

– vađenje uzorka krvi obavlja se natašte  u vremenu od 7 do 8 sati

– potrebno je donijeti prvi jutarnji urin u čistoj čašici (čašicu kupiti u ljekarni; uz prethodnu toaletu djeteta, pomokriti se kod kuće)

– nalaze preuzima roditelj/staratelj isti ili sljedećih radnih dana od 15:00 do 20:00 sati na Odjelu za laboratorijsku dijagnostiku  (Poliklinika) uz predočenje zdravstvene iskaznice djeteta

*Uvažavaju  se laboratorijski  nalazi  koji  nisu stariji od 6 mjeseci.

** UPUTNICU za laboratorij treba podići u Školskoj ambulanti broj 3 u Poliklinici – 2. kat (Ljudevita Posavskog 7A; 023/322-328).

 ***U slučaju opravdane spriječenosti obavljanja laboratorijskih pretraga u navedenom terminu za dijete, obveza roditelja/staratelja je da ukoliko je moguće odvede svoje dijete na laboratorijsku pretragu neki drugi dan, odnosno u jedan od ponuđenih termina za našu školu, od 04.03. do 16.03. 2022., ili ukoliko ni to nije moguće treba potražiti termin za svoje dijete pozivom na telefon školske ambulante (023 / 322 328).     

– ZDRAVSTVENI PREGLEDI djece provodit će se u Školskoj ambulanti broj 3, Poliklinika 2. kat (Adresa: Ljudevita Posavskog 7A , tel.: 023 / 322 – 328; Tim dr. Đurđica Dragaš i Ljiljana Mišlov Brkić, bacc.med.techn; radno vrijeme: parnim danima – popodne, neparnim danima – ujutro).

              Pregledi djece provodite će se isključivo prema rasporedu navedenom  u tablici u Prilogu ove obavijesti (rubrika  LIJEČNIČKI PREGLED) te se mole roditelji da poštuju vrijeme zakazano za pregled.

Upute o postupanju pri dolasku na zdravstveni pregled u ambulantu:

–   Dijete na pregled dovodi roditelj (ili netko iz obitelji).

–   Na ulazu u čekaonicu djetetu i pratitelju mjeri se tjelesna temperatura beskontaktnim toplomjerom (febrilni i s respiratornim tegobama neće biti primljeni, već se trebaju javiti telefonom za daljnji dogovor – zvati parnim datumima popodne / neparnim datumima ujutro – na tel. 023/322-328).

–  Roditelj obvezno dolazi sa maskom na licu.

–   Prije ulaska u ordinaciju obavezna je dezinfekcija ruku.

–   Na zdravstveni pregled sa sobom ponijeti sljedeću dokumentaciju o djetetu:

·    Medicinski karton od pedijatra

·    Cjepnu iskaznicu ili ispis cijepljenja iz pedijatrijskog kartona (uzeti kod svog pedijatra)

·    Potvrdu stomatologa „Zubnu putovnicu“ (obrazac preuzeti iz Priloga)

·    Ispunjenu „Izjavu o riziku od zaraze korona virusom“ (obrazac preuzeti iz Priloga)

·    Ispunjeni upitnik s anamnestičkim podacima koji ispunjava roditelj (upitnik preuzeti iz Priloga)

–   Ukoliko za dijete postoji dodatna dokumentacija, treba je donijeti sa sobom  (povijest bolesti u slučaju kroničnog oboljenja; nalaz logopeda i/ili psihologa; rješenje o tjelesnom oštećenju; mišljenje predškolske ustanove – vrtića o razvojnim aspektima djeteta ovisno o kronološkoj dobi).

Pri pregledu djece za upis u prvi razred obavit će se i cijepljenje djece (MPR – ospice, rubeola, zaušnjaci).

*U slučaju opravdane spriječenosti obavljanja liječničkog pregleda prema navedenom terminu za Vaše dijete, obvezni ste se čim prije telefonski obratiti liječnici školske medicine na telefon 023 / 322 328, kako biste se mogli dogovoriti za novi termin. 

– TESTIRANJE SPREMNOSTI ZA ŠKOLU provodit će se u OŠ Šimuna Kožičića Benje prema rasporedu navedenom u tablici u Prilogu ove obavijesti (rubrika TESTIRANJE SPREMNOSTI ZA ŠKOLU).

Upute o postupanju pri dolasku u školu na testiranje spremnosti za  školu:

–   Testiranje će se odvijati u skupinama po osmero djece po skupini (poštujući sve preporuke HZZJZ ).

–   Djeca u školu dolaze u pratnji jednog roditelja (ili skrbnika).

–   Od kuće trebaju ponijeti pribor za pisanje (jednu olovku i gumicu).

–   Prije dolaska u školu roditelj i dijete trebaju izmjeriti tjelesnu temperaturu. (Ukoliko je temperatura iznad 37 stupnjeva C, ili postoje respiratorne tegobe, ne smijete dolaziti u školu, već nazovite stručnu službu škole na broj: 333 – 611,  radi daljnjeg dogovora.)

–   Za vrijeme testiranja djece roditelji čekaju u dvorištu škole ili u holu, u slučaju kišnog vremena. Pritom se treba strogo pridržavati mjera međusobne socijalne distance.

–   Po obavljenom testiranju roditelji će dobiti kratku obavijest o rezultatima testiranja ili se dogovoriti za pojedinačni razgovor (ukoliko postoji potreba).

*U slučaju opravdane spriječenosti obavljanja ispita spremnosti za školu prema navedenom terminu za Vaše dijete, obvezni ste se čim prije telefonski obratiti stručnoj službi škole na telefon 023 / 333 611, kako biste se mogli dogovoriti za novi termin. 


Termine za obavljanje laboratorijskih pretraga, liječničkih pregleda i testiranja spremnosti za školu pronaći ćete za svoje dijete prema šifri Vašeg djeteta koju ste nam dostavili u prethodno ispunjenom upitniku kod prijava za predupis djeteta za školu.


Ukoliko niste sačuvali šifru svog djeteta, podsjećamo Vas od čega se ona sastoji:

1.   Datum rođenja Vašeg djeteta, bez godine rođenja (samo dan u mjesecu i mjesec rođenja) koji ispunjava prva 4 polja.

2.   U 5. polje po redu unosi se početno slovo imena oca.

3.   U 6. polje po redu unosi se početno slovo imena majke.

              Primjer 1. Ukoliko je netko rođen 15. 10. 2015., a ime majke i oca su: Ana i Marko, onda bi  šifra  izgledala   ovako:

                  Primjer 2. Ukoliko je netko rođen  4. 2. 2015., a ime majke i oca su: Ivana i Željko, onda bi šifra  izgledala ovako:

NAPOMENA:

Kod djece blizanaca radi razlikovanja termina za liječnički pregled, pored šifre (koja je za oboje djece ista) napisano je prvo slovo imena djeteta.

           PRILOG:

1.       TABLICA SA ŠIFRAMA DJETETA I TERMINIMA PSIHOTESTA, LIJEČNIČKIH PREGLEDA I LABORATORIJSKIH PREGLEDA (Tablica za roditelje )

2.       IZJAVA O MOGUĆEM RIZIKU ZARAZE SARS-COV-2 VIRUSOM (za liječnički pregled)(Izjava COVID roditelji )

3.       UPITNIK ZA RODITELJE (za liječnički pregled)(Upitnik za roditelja)

4.       ZUBNA PUTOVNICA (za liječnički pregled)(ZUBNA PUTOVNICA )

            U slučaju potrebe za eventualnim dodatnim informacijama možete se obratiti stručnoj službi škole na telefon 023/ 333 611, ili liječnici školske medicine na telefon 023/322 328.

Stručno povjerenstvo škole

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)