OŠ Šimuna Kožičića Benje Zadar

Poštovani roditelji,

11. svibnja 2020. započinje 3. faza popuštanja epidemioloških mjera koja će, između ostaloga, omogućiti otvaranje škola za učenike od 1.-4. razreda.

Epidemiološka situacija i preporuke, još uvijek, ne dopuštaju normalan početak redovne nastave za sve učenike.

Prema preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo učenici trebaju ispunjavati sljedeće uvjete za dolazak u školu:

Roditelj/skrbnik potvrđuje pisanom izjavom Ravnatelju ustanove, prije uključivanja djeteta u ustanovu, da dijete nema simptome i bolesti, odnosno da nije u riziku, te da se radi o djetetu s oba zaposlena roditelja i to da je roditelj upoznat s Uputama HZJZ-a u cjelini.

  • dijete nema kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)
  • niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nemaju kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)
  • niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu stariji od 65 godina
  • niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu u samoizolaciji ili karanteni i nisu u povećanom riziku zaraze virusom Covid-19
  • dijete nema povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili druge simptome bolesti poput gripe ili prehlade

U postavljenu grupu koja će početi s radom najranije 11. svibnja ne može se naknadno uvrstiti još jedan učenik (do 9 djece u grupi i jedan učitelj što ukupno daje po mogućnosti 10 osoba – nakon formiranja skupine djece, 14 dana od početka primjene ovih uputa uključujući neradne dane, ne primaju se nova djeca u skupinu.)
Molimo Vas da pažljivo pročitate upute HZJZ-a kako bi uočili koji učenici ne smiju u školu te za koje se kategorije ne preporuča dolazak u školu u ovoj fazi.

Potiče se ostanak kod kuće svih učenika za koje se može osigurati skrb kod kuće, s obzirom da broj djece u školama može biti takav da se mjere fizičkog razmaka u tim kolektivima neće moći poštovati.

U slučaju da dijete ispunjava sve gore navedene uvjete i želite da dolazi u školu, molimo Vas da u što kraćem roku obavijestite razredne učiteljice o tome.

Nakon toga oba roditelja/skrbnika MORAJU POTPISATI IZJAVU kojom jamče da su ispunjeni svi gore navedeni uvjeti za dolazak djeteta u školu.

IZJAVA se nalazi u privitku ove obavijesti.

Izjavu možete predati ili potpisati u matičnoj školi, na glavnom ulazu, od ponedjeljka do srijede u razdoblju od 08:00 do 17:00h. Molimo Vas da se prilikom dolaska u školu pridržavate propisanih mjera opreza (nošenje rukavica, razmak od 2m…)!

Napominjemo da oni roditelji, čija djeca neće dolaziti u školu, nastavljaju s nastavom na daljinu i ne potpisuju navedenu izjavu.

Nastava engleskoga jezika i vjeronauka odvijat će se i dalje online (na daljinu) za sve učenike.

Ravnatelj: Dražen Adžić, prof.

IZJAVA_RODITELJA

HZJZ_upute