OŠ Šimuna Kožičića Benje Zadar

Poštovani roditelji,

U nastavku Vam dostavljamo sve ključne informacije vezane za početak nastave (prvi nastavni dan) te Vas molimo da ih pažljivo pročitate.

***Detaljne upute za prvi radni tjedan (od 8. rujna nadalje) bit će objavljene na web stranici škole u ponedjeljak, 7. rujna 2020***

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_i_skole_24_08_2020_HZJZ-1.pdf

https://mzo.gov.hr/UserDocsImages//dokumenti//Modeli%20i%20preporuke

%20za%20provedbu%20nastave%20u%202020-2021%2029.8.2020.pdf

Nastava će se u ovoj školskoj godini odvijati prema uputama i preporukama HZJZ i MZO. Na poveznicama su dostupni cjeloviti dokumenti.

Naša škola odabrala je model A prema kojemu će se nastava odvijati za sve učenike, u školi.

U ponedjeljak, 7. rujna 2020. godine, prvi je nastavni dan u šk. godini 2020./2021.

Prvi tjedan nastave učenicima smjene A  nastava će biti ujutro, dok će učenicima  smjene B  nastava biti poslijepodne. (raspored u prilozima 1., 2. i 3.)

Učenici će u školi prvi nastavni dan provesti 1 školski sat sa svojim razrednicima.

SVI učenici od 1.-8. r prvi dan donose svoje torbe zbog preuzimanja novih udžbenika.

Zbog epidemiološke situacije, ulazak i izlazak učenika iz škole bit će organiziran na ČETIRI ULAZA – glavnom ulazu i ulazu kod školske dvorane za učenike od 5.-8. razreda te na dva ulaza nižih razreda za učenike od 1.-4.r. (prilozi 1., 2. i 3.)

Svaki razredni odjel boravi u jednoj učionici, osim na nastavi TZK i Informatike. Raspored razrednih odjela, po učionicama, možete vidjeti u prilogu 4.

Nastavni sati održavat će se u dvosatu kada god je to moguće kako bi se smanjili kontakti između učitelja i učenika tijekom radnoga dana.

Mjerenje temperature

Djeci treba izmjeriti temperaturu svaki dan prije dolaska u školu. Za učenike 1.-4. r roditelj upisuje vrijednost tjelesne temperature u djetetovu bilježnicu / informativku, a učitelj svakodnevno provjerava. S povišenom tjelesnom temperaturom (37,3 i viša), respiratornim simptomima i drugim simptomima zarazne bolesti NIJE DOZVOLJENO dolaziti u prostor škole.

Učeniku se u školi mjeri temperatura samo kod pojave simptoma zarazne bolesti (kašalj, teškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, proljev, povraćanje) te se odmah obavještavaju roditelji da dođu po dijete.

Maske

Učenici 5.-8. razreda u školu ulaze i po školi se kreću sa zaštitnim maskama. U učionicama u kojima je osigurana propisana distanca ili su postavljene pregrade, učenici mogu skinuti maske.

Učenici od 1.-4. razreda NE NOSE maske.

Pri ulazu u školu, kretanju školskim dvorištem i školskim prostorom učenici trebaju održavati propisani razmak od 1,5 m u odnosu na druge učenike.

Prvi nastavni dan razrednici će na ulazu dočekati svoje razrede te će ih detaljno upoznati sa epidemiološkim mjerama kojih se trebaju pridržavati u školi.

RODITELJI NE ULAZE U ŠKOLU osim u iznimnim situacijama, obavezno nose maske.

U nadi da ćemo uspješno savladati predstojeću školsku godinu, srdačno Vas pozdravljam!

                                                                                   Ravnatelj:

                                                                                   Dražen Adžić, prof.

Prilog 1. RASPORED ULAZAKA učenika 5.-8. razreda

Prilog 2. Raspored ulazaka učenika 1.-4. razreda. (RN1 – DESNI ULAZ nižih razreda, RN2 – LIJEVI ULAZ )

Prilog 3. Raspored ulazaka učenika u PODRUČNE ŠKOLE DIKLO I PUNTAMIKA

Prilog 4. POPIS MATIČNIH UČIONICA ZA UČENIKE 5.-8. razreda