OŠ Šimuna Kožičića Benje Zadar

Temeljem odluke Ministarstva znanosti i obrazovanja o donošenju kurikuluma za nastavni predmet Informatika, sukladno točki 3., od školske godine 2020./2021. uvodi se izborni predmet Informatika, za učenike od 1. do 4. razreda.

Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje ove školske godine nudi sljedeće izborne predmete u razrednoj nastavi:

PRVI RAZRED: Vjeronauk i Informatika

DRUGI RAZRED: Vjeronauk i Informatika

TREĆI RAZRED: Vjeronauk i Informatika

ČETVRTI RAZRED: Vjeronauk, Informatika, Njemački jezik, Francuski jezik i Talijanski jezik                 

Učenici mogu odabrati jedan ili više izbornih predmeta.

Za upisivanje novog izbornog predmeta potrebna je suglasnost roditelja (članak 27. stavak 5. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi).

(Izborna nastava Informatike nastavit će se provoditi u predmetnoj nastavi, u 7. i 8. razredu, sukladno Odluci MZO-a)

Za učenike 5. i 6. razreda Informatika je obvezan nastavni predmet.

Izborni predmet se ocjenjuje i obvezan  je za tekuću školsku godinu. Odabir i upis izbornih predmeta za svoje dijete roditelji potvrđuju potpisom IZJAVE.  Izjava roditelja o uključivanju djeteta u program izborne nastave – osnova je za narudžbu udžbenika koji se financiraju iz državnog proračuna.

Izjave za uključivanje učenika u izborni predmet bit će podijeljene učenicima  razredne nastave  ovaj  tjedan. Molimo Vas da ih učenici do 26. lipnja  predaju svojim učiteljicama. A možete ih dostaviti i na mail: pedagog.benje@gmail.com 

Zahtjev za pohađanjem izborne nastave nalazi se u privitku ove obavijesti.

Učenik može prestati pohađati izborni predmet nakon pisanog zahtjeva roditelja učenika koji se mora dostaviti Učiteljskom vijeću nakon završetka nastavne godine, a najkasnije do 30. lipnja – za sljedeću školsku godinu.