Početkom nastavne godine 2022./2023. učenici 4. c razreda sa svojom učiteljicom Gordanom Šarić  započeli su sa realizacijom nove izvannastavne aktivnosti u našoj školi – GLOBE program.
Kroz ovu izvannastavnu aktivnost učenici se bave praćenjem promjena u prirodi te vođenjem i prikazivanjem zabilješki rezultata o promjenama zraka, vode, tla i oblaka.
    GLOBE program povezuje učitelje, učenike i znanstvenike širom svijeta koji svoja istraživanja objavljuju na svjetskoj službenoj stranici. Mali GLOBOVCI, učenici 4. c razreda bave se istraživanjima o zraku koji udišu, o vodi koji piju i o tlu koji koriste, te o vrstama oblaka. GLOBE povezuje učenike diljem svijeta kroz interaktivno istraživanja. GLOBE program potiče učenike da bude znatiželju o prirodi koju vide svaki dan oko sebe, kao što su oblaci, voda i biljke. Učenici svojim istraživanjem prikupljaju podatke kojima pomažu u znanstvenim istraživanjima.
Ova nastava učenike povezuje s prirodom što nas posebno veseli jer dio nastave provodimo u učionici na otvorenom, u prirodi.
Kroz izvannastavnu aktivnost GLOBE programa učenici razvijaju vještine uporabe informacijsko komunikacijske tehnologije, a za mjerenja u prirodi koriste se laserskim termometrom, i termometrom  za mjerenje temperature, vode, zraka i tla.
 
 
Aktivnosti učenika 4. c razreda kojima su sa svojom učiteljicom Gordanom bavili kroz GLOBE program možete ovdje prolistati:
 
 
 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)