Dječja klapa Benja sudjelovala je 27. svibnja 2022. na državnom natjecanju, 12. Festivalu dječjih klapa u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru pod vodstvom svoje mentorice Marije Vičević, profesorice glazbene kulture. Klapa se u svojoj kategoriji od 12 do 14 godina plasirala na 2. mjesto te tako osvojila srebro.

Na Festivalu, u organizaciji Gradske knjižnice Zadar, sudjelovalo je 11 klapa: 10 klapa iz Hrvatske i jedna iz Crne Gore. Prvo mjesto u kategoriji 12-14 godina pripalo je klapi Luč (voditeljica: Lidija Čujić Živković) iz Zadra, drugo mjesto klapi Benja (voditeljica: Marija Vičević) iz Zadra, a treće klapi Bepo (voditeljica: Marija Didović) iz Omiša. Vrijedno je spomena kako je naša klapa jedina osvojila ocjenu 10 od žirija u svojoj kategoriji, što je znak njihovog truda, rada, predanosti, muzikalnosti i ljubavi prema klapskoj pjesmi.

Ovaj uspjeh doista je vrijedan divljenja te je izniman uspjeh za našu mladu klapu i njihovu voditeljicu, školu i grad. Njihovo iduće državno natjecanje održat će se 11. lipnja u Omišu na prestižnom Festivalu dalmatinskih klapa. Ovim putem čestitamo i želimo im puno sreće i uspjeha!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)