• 13/11/2013
  • admin
  • 0

U svakoj obitelji komunikacija je vrlo važna. Tako saznajemo osjećaje i misli jedni o drugima. Nije bitna samo komunikacija riječima, važna je i komunikacija pokretima, dodirima. Kako roditelji komuniciraju s djecom tako će i djeca komunicirati s drugim ljudima. U komunikaciji unutar obitelji važno je dobro slušati i važno je da ukućani uvažavaju jedni druge, i onda kada različito razmišljaju .

Mama- Iva Grdović

 

Od malena djeca kroz razgovor sa svojim roditeljima dobivaju nova saznanja i uče neke nove stvari. Komunikacija je važna u odgoju djece. I djeca i roditelji moraju iskreno govoriti što misle i osjećaju, i tako se ponašati. U komunikaciji djeca iskazuju svoje povjerenje , ali ga i stječu. Iznose svoje probleme i svoja razmišljanja. Roditelj treba imati dobro umijeće slušanja i kad je to potrebno djetetu uputiti riječi ohrabrenja i pohvale.

Mama-  Jasna Janjić

 

Komunikacija u obitelji je jako bitna , a posebno između roditelja i djece. Danasje teško uskladiti  sve obaveze u obitelji i okupiti se zajedno za ručak ili večeru, ali zato svaki slobodan trenutak treba što bolje iskoristiti. Roditelji moraju uvijek naći vremena za razgovor, jer se upravo razgovorom može riješiti najviše problema. Komuniciranje se uči u obitelji i treba se temeljiti na povjerenju i razumijevanju.

Mama- Jelena Miljanić

 

Djeca nam otkrivaju…

Moja komunikacije se svodi na chatanje na facebooku. U obitelji su to kratke riječi i brzo sporazumijevanje.

Anđela Breulj 

 

Meni je komunikacija jako bitna zato što se uz pomoć nje upoznajemo svađamo, pričamo, zazamo…Djeca izbjegavaju razgovore jer misle da je pravo komuniciranje ono na faceu ili na twitteru…a ipak?

   Lucija Janjić 

 

Ja smatram da danas, među nama djecom nema previše komunikacije, sve se svodi na mobitel i facebook. Nedostaje nam i komunikacije u obitelji pa se često ne razumijemo.

Lucija Bjelan 

Kod nas doma uvijek o nečemu glasno raspravljamo. Uz starijeg brata i mlađu sestru teško je doći do riječi. Na svu sreću tu su odgovorni roditelji koji uvijek shvate što je tko želio reći.

Marija Miljanić