Na  Večeri matematike u OŠ Šimuna Kožičića Benje u Zadru, održanoj 6. prosinca 2018. g., sudjelovale su učiteljice razredne nastave, profesori matematike, te roditelji i učenici, U projektu je sudjelovalo 658 sudionika (djece, roditelja, nastavnika) od čega ukupno 29 nastavnika.
Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo. Cilj ovog projekta je popularizacija matematike te poticaj učenika za nastavak matematičkog obrazovanja. 
Večer matematičke nalik je sajmu. Sudionici obilaze „matematičke stanice“ i odabiru aktivnosti u kojima će sudjelovati. Materijali s detaljnim uputama o aktivnostima dostupni su na svakoj stanici, a „dežurni matematičar“ (profesor matematike i/ili učenik) pomoći će pri njihovoj provedbi.
 
 
 
 
 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)