24. svibnja učenici 3. a, 3. c, 3. e i Područne škole Puntamika sa svojim su učiteljicama Sandrom Tomić Gordanom Šarić, Martinom Čulinom i Nadom Bjelanović, realizirali jednodnevni izlet, terensku nastavu u Velikom Žitniku u blizini Gospića u okruženju Outward Bound edukacijskog centra. 
 
Cilj je bio potaknuti učenike na otkrivanje, istraživanje, snalaženje, te: poboljšati komunikaciju, upoznati metode timskog rada, poticati kreativnost, aktivno provoditi vrijeme u prirodi s ciljem povećanja ekološke svijesti.
 
Tijekom programa učenici su sve distraktore (mobitele, tablete, knjige, itd.), ostavili na sigurnom mjestu kako bi se minimalizirao utjecaj vanjskih čimbenika na procese učenja u grupi te boravak u prirodi učinio pravim iskustvom. 
Najbolji način za učenje je kroz igru i zabavu. Zato su učenici kroz program igrali razne igre, rješavali probleme, zajednički savladavali zadatke prilagođene njihovoj dobi i fizičkoj spremi. Svaka od tih aktivnosti, od hodanja po užetima do provlačenja kroz rupe je dizajnirana s ciljem da učenike nauči neku od vrijednosti i vrlina Outward Bounda. Kroz aktivnosti učenici su naučili kako komunicirati jedni s drugima, kako unaprijed misliti i planirati. Nakon svake aktivnosti instruktori su s grupom raspravili tok aktivnosti: Kako je prošla aktivnost? Što smo naučili? Što možemo bolje napraviti sljedeći put? 
 
Učenici su tijekom izleta sudjelovali u različitim aktivnostima kao što su vježbe komunikacije, poligonske i timske aktivnosti, vježbe orijentacije kojima su stekli vještine bitne i korisne za svakodnevicu i socijalni razvoj. 
 
Gordana Šarić mag. prim. educ., mentor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)