Školsko natjecanje SUDOKU 2022. održano je 4. studenog, i ove su godine sudjelovali učenici od 2.-4. razreda OŠ Šimuna Kožičića Benje u kategoriji BISTRIĆI

 

U petak 4. studenog održano je natjecanje u rješavanju SUDOKU zadataka za učenike osnovnih i srednjih škola u organizaciji Hrvatske Mense, uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje.

Projekt SUDOKU natjecanja planiran je s ciljem razvoja vještine rješavanja logičkih i problemskih zadataka kod djece i mladih te izbora talentiranih natjecatelja juniorske reprezentacije s mogućnošću sudjelovanja na Svjetskom prvenstvu u sudoku (World Sudoku Championship) u kategoriji za mlađe od 18 godina.

26 učenika razredne nastave OŠ Šimuna Kožičića Benje, među njima 16 učenika iz matične škole (14 trećaša i 2 četvrtaša), 9 učenika iz PŠ Diklo (5 drugaša, 3 trećaša, 1 četvrtaš), te 1 učenica (trećeg razreda) PŠ Puntamika, sudjelovali su u ovogodišnjem natjecanju u rješavanju SUDOKU zadataka u kategoriji MALI BISTRIĆI.

    Natjecanje je u osnovnim i srednjim školama započelo u isto vrijeme, u 12h, a za učenike razredne nastave kategoriju MALI BISTRIĆI trajalo je 30min, dok je za učenike od 5. do 8. razreda u kategoriji KADETI, te za učenike srednjih škola u kategoriji JUNIORI, natjecanje trajalo 45min.

    Učenici OŠ Šimuna Kožičića Benje, natjecatelji u kategoriji BISTRIĆI i ove su godine pokazali iznimno zanimanje te predanost i upornost u rješavanju različitih zadataka: magični kvadrat 4×4, sudoku 4×4, dijagonalni sudoku 4×4, magični kvadrat 5×5, dijagonalni sudoku 5×5, sudoku 6×6, par – nepar sudoku, susjedni sudoku. 

Četiri najbolje postignuta rezultata ostvarili su učenica Grbić Hana Lena (učiteljica Josipa Toman), Filip Vučemilo i Viktor Marđetko (učiteljica Hilda Ćurjurić Žagar) i učenica Marisa Bljaić (učiteljica Katarina Markulin).

Ovi su učenici pozvani na regionalno natjecanje koje će se održati 26. studenog 2022. u Splitu, Rijeci, zagrebu i Osijeku.
 
Gordana Šarić povjerenica za realizaciju SUDOKU natjecanja u OŠ Šimuna Kožičića Benje u Zadru
 
 
 
 
 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)