Na prvom natjecanju u rješavanju SUDOKU zadataka sudjelovali su učenici razredne nastave OŠ Šimuna Kožičića Benje i PŠ Puntamika u kategoriji MALI BISTRIĆI
 
 
    U ponedjeljak 25. listopada održano je prvo Natjecanje u rješavanju SUDOKU zadataka za učenike osnovnih i srednjih škola u organizaciji Hrvatske Mense, uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje.
 
23 učenika razredne nastave OŠ Šimuna Kožičića Benje, među njima 18 učenika iz matične škole i 5 učenika PŠ Puntamika sudjelovalo je na prvom Natjecanju u rješavanju SUDOKU zadataka u kategoriji MALI BISTRIĆI.
    Natjecanje je u osnovnim i srednjim školama započelo u isto vrijeme, u 12h, a za učenike razredne nastave kategoriju MALI BISTRIĆI trajalo je 30min, dok je za učenike od 5. do 8. razreda kategoriju KADETI, te za učenike srednjih škola kategoriju JUNIORI, natjecanje trajalo 45min.
    Učenici OŠ Šimuna Kožičića Benje pokazali su iznimno zanimanje te predanost i upornost u rješavanju različitih zadataka: magični kvadrat 4×4, sudoku 4×4, dijagonalni sudoku 4×4, magični kvadrat 5×5, dijagonalni sudoku 5×5, sudoku 6×6, par – nepar sudoku, susjedni sudoku. 
Četiri najbolje postignutih rezultata ostvarili su učenica Petra Lončar (učiteljica Josipa Gospić) koja je osvojila maksimalni broj bodova, te među visoko plasiranim našli su se učenici Lovre Čakarun (učiteljica Tatjana Bajlo), Mate Puhov (učiteljica Jasminka Perinić) i Arian Colić (učiteljica Ane Dokoza Ivanov).
Najmlađa kategorija Mali bistrići (1. – 4. razred OŠ) ne sudjeluju na državnome natjecanju (završno natjecanje za njih je regionalno natjecanje). 
Regionalno natjecanje održavat će se 13. studenog 2021. godine u Splitu, Rijeci, Zagrebu i Osijeku, s početkom u 11.00 sati.
 
    
Gordana Šarić, povjerenica za realizaciju SUDOKU natjecanja u OŠ Šimuna Kožičića Benje
 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)