Učenici 3. d i 4. a razreda sa svojim učiteljicama Katarinom Markulin i Sandrom Tomić i ove godine sudjelovali su na Festivalu znanosti. 
Manifestacija je to koja ima za cilj približavanje znanosti javnosti te razvoj interesa za znanost i znanstvena istraživanja kod djece i mladih. Kontinuirano se provodi od 2003. godine u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku  i Zadru pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. 
Tema ovogodišnjeg  festivala bila je ” Priroda i društvo”. Tom prigodom mali morski istraživači 3. d i 4. a razreda  priredili su u prostoru škole izložbu pod nazivom ” Život spužve”.  Vrijedni i znatiželjni učenici edukativnim brošurama, plakatima i kreativnim likovnim radovima upoznali su nas s vrstama Jadranskoga mora i njihovim obilježjima kao i višestoljetnom tradicijom spužvarstva otoka Krapnja.
Samo dio je  to aktivnosti ” Male škole bioraznolikosti”, projekta koji se realizira pod vodstvom učiteljica Markulin i Tomić, a kroz koji učenici razvijaju i njeguju svijest o važnosti očuvanja bioraznolikosti Jadranskoga mora. Ovom izložbom skrenuli su pozornost na važnost spužve u morskom ekosustavu te još jednom poručili : Čuvajmo naše more!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)