Kakve ljepote skriva naš najniži otok Krapanj otkrili su učenici 3. d i 4.a razreda u pratnji svojih učiteljica Katarine Markulin i Sandre Tomić. Terenska nastava na otoku Krapnju  samo je jedna od aktivnosti projekta Mala škola bioraznolikosti kojeg učenici I učiteljice 3.d i 4.a razreda  već nekoliko godina uspješno provode u suradnji s Udrugom za očuvanje bioraznolikosti “Aurelia”.

Šetnjom uskim kamenim uličicama pod vodstvom vodiča Turističke zajednice učenici su saznali  o povijesti i kulturnim spomenicima ovoga “otoka od spužvi”.

Sa stoljetnom tradicijom ronilaštva, spužvarstva i ribarstva Krapljana učenike su upoznali članovi obitelji Tanfara koji s puno ljubavi i pažnje u svom obiteljskom muzeju Spuga 2 njeguju uspomene na pretke i višestoljetnu tradiciju spugarstva otočana.

Na edukativnoj radionici pripremljenoj u suradnji s biolozima Udruge Aurelia učenici su saznali koje vrste spužvi obitavaju u Jadranskome moru, upoznali se s njihovim osnovnim obilježjima  te važnom ulogom u morskom eko-sustavu.

Zahvaljujemo svim sudionicima Male škole bioraznolikosti te Krapljanima na ugodnoj i toploj dobrodošlici!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)